moguz12

MEHMET OĞUZ
Ahıskalılar Vakfı Başkanı

1954 Ardahan-Posof kazasının İkizdere Nunus köyünde doğan Mehmet OĞUZ, Türkiye’ye dedeleri Ahıska’nın Cağısman köyünden gelmişler. İlkokul üçüncü sınıfı köyde bitirdikten sonra Kars’ın Selim ilçesine göç etmişler. Ortaokulu Selimde, Lise öğrenimini kars-Arpaslan lisesinde tamamladıkdan sorna Yüksek Öğrenimini Almanya’nın Achen şehrinde Yüksek inşaat Mühendisliğini tamamladıkdan sorna işletme mstırınıda aynı şehirde yapmıştır. Almanya’nın çeşitli şehirlerinde öğrencilik yıllarında Derneklerde, cemiyetlerde üst görevler yapmış on yıl müddetçe Türk çocuklarının eğitimleriyle uğraşmış, beşbine yakın öğrenci yetiştirmiştir.

İş hayatına Almanya’da başlamış daha sonra 1985 te Türkiyeye dönmüş bir sene kadar Türkiyede çalıştıkdan sorna tekrar Almanyaya dönerek Frankfurtta Türkiye gazetesi’nin kurucu müdürlüğünü üstlenmiştir. Bir buçuk yıl sonra Askerlik görevini yapmak için tekrar Türkiye’ye dönmüş, askerlik sonunda 1990 dan itibaren Türkiye’de çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticlik yapmıştır. Sarı basın kartı sahibi ve evli iki çocuk babasıdır. Mehmet Oğuz Yabancı dil olara iyi derecede Almanca ve fransızca biliyor.

Şuan Türkiye menşeili bir Holdiğin Almanya koordinatörlük görevini devam ettirmektedir.