AHISKA TÜRKLERİ VATANDAŞLIĞA ALINACAK!!!

AHISKA TÜRKLERİ VATANDAŞLIĞA ALINACAK!!!

Sn manisa milletvekili Oğuz Özilin 70yildir Ahiska Türkleri sürgünde : Suriyelilere vatandaşlik veriyorsunuz Ahiska Turklerine niye vermiyorsunuz diye Sn içişleri bakanimiz Afkan Alaya soru yöneltmiştir
Sn. Bakanız Efkan ALA ‘da aşağıdaki acıklamayı yapmıştır Aslın 2015 Aralık ayında Ahıska Derneklerının yemekli toplantısında buna benzer acıklamayı yapmıştı .Hatta o zaman birkaç ay içinde bu işi hal edeçeğinı söylemişti o zaman bız bu konuşmayı yayınlamıştık.
AHISKALIALR VAKFI
YÖNETİM KURULU
ŞİMDIKİ AÇIKLAMASI DA AYNEN ŞOYLE HAYDI HAYIRLISI DİYORUZ!!!!
Ahıska Türkleri de Vatandaşlığa Alınacak
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ahıska Türkleri'nin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alınması için çalışma yaptıklarını açıkladı.
Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınması çalışmaları hakkında Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Ala, muhalefetten gelen sorular üzerine "Merak etmeyin Ahıskalıların da vatandaşlığa alınmasıyla ilgili çalışma yapıyoruz" dedi.
Efkan Ala, "Yarar gördüğümüz Suriyelileri Türk vatandaşlığına alacağız. Bu politikamızı büyük bir onur ile savunuyoruz. Hiç de tereddüt göstermiyoruz" diye konuştu.