Ankara toplantılarımız çok olumlu geçti…

ANKARA TOPLANTILARIMIZ ÇOK OLUMLU GEÇTİ !!
ankara

Vakfımız, kuruluşundan bu yana, her türlü ortamdan gece gündüz demeden, gerek ferdi, gerekse Ahıska dernekleriyle müştereken, başta Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri ve hükümetler nezninde öncelikle part teşkilatlarıyla bunların yan kuruluşlarıyla bizim davamıza duyarlı günlük büyük gazetelerle ve köşe yazarlarıyla, yine ülkemizin saygın TV ve Radyolar haber ve bazı programlarında kendimizi tanıtmaya yönelik faliyet ve çalışmalarla, öncelikle türkiyede yaşadığımız başta vatandaşlık ve ikamet sorunlarının çözümüne yönelik resmi girişimlerde bulunmaktadır.
İşte bu maksatla yeniden Ankaraya yetkililerle görüşmek için gittik.

"24-26 Şubat 2016 tarihlerinde Ahıskalılar Vakfı olarak Ahıska Türk Federasyon Dernekleri ile birlikte İstanbul’da kendileri ile uzun bir müddet sivil toplum kuruluşlarında beraber çalıştığım TBMM Başkanı sayın İsmail KAHRAMAN başta olmak TBMM sinde çok sayıda Sn vekillerimizle konumuzla ilgili . Çok yararlı görüşmeler yaptık. TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN Akabinde içimizden biri olan. Çorum milletvekili Sn. Salim Uslu ile çok samimi bir atmosferde görüşmeler yaptık ve desteklerini talep ettik.

"Çalışma Bakanlığı'ndaki görüşmelerimizde’de önemli gelişmeler oldu şöyle ki; , İnternet üzerinden yapılan başvurularda sıkıntılar yaşanıyordu. Ret cevapları geliyordu"Bize birçok konuda site üzerinden çalışma izni ile ilgili başvurular geliyor ve bunlar arasında kimin Ahıskalı olduğunu bilmiyoruz. Bu nedenle ret cevapları gidebilir dendi. Bunun önüne geçmek için " Bundan sonra yapılacak müracaatlarda, Göç İdaresi'nde alınacak "Ahıskalıdır".belgesi ile müracaat edilmelidir.

".Bu konu ile ilgili gerekli yerlere gerekli talimatlarda verildi.. Bundan sonra bütün Ahıskalılar bu şekilde rahatlıkla çalışma izni alabilecekler.
Artık bu sıkıntılarımız inşa Allah çözulecek bundan sonra bu konuda Çok büyük sıkıntılar yaşamıyaçağız.çünku onlarda,yanı GÖÇ İDARESİ’de gerekli tedbirleri alacaklarını ifade ettiler.
Gorüşmelerimizden cıkan Sonuç " İHTİYAÇLARINIZI YAZILI TALEP ŞEKLINDE GETIRIN BIZDE ONU BİR ÖNERGE OLARAK DÜZENLEYELİM "Bize altını çizerek şunu söylediler; "Bizim 38-35 Sayılı yasamız var. Bu 1992 yılınca çıktı. Meclis İdari Amirimiz Salim Uslu beyin şoyle bir vaadı oldu; "Bu yasayı günümüze ve ihtiyaçlarımıza göre, belirliyelim, sonrada biz bunu bir önerge olarak düzenlemesini yapıp TBMM’sine teklif olarak sunalım Bu konu bizim içini güzel bir gelişme oldu"

Bizi bizden başka kuruluşlar temsil edemiyeçeğini anladık. Bizler gerek VAKIF gerekse FEDERASYON olarak yeniden, eskiden olduğu gibi Ankara ziyaretlerini ve toplantıların sık sık gündeme getirmemiz lazım.
Yanı eskısı gibi Ankarayı mesken tutmamız lazım.

AHISKALILAR VAKFI
YÖNTİM KURULU BAŞKANI