2014 Kurban Organizasyonu

2014 KURBAN ORGANİZASYONUTEŞEKKÜRLER 2014- AHISKALILAR VAKFI KURBAN ORGANİZASYONU:

Ahıskalılar Vakfı olarak 1997 Yılı’ndan bu yana organize etmiş olduğumuz bir kurbanda sizden kampanyası bu senede Elhamdülillah çok güzel geçti.
2014 Kurban Organizasyonu İstanbul’un bütün ilçelerinde ikamet eden bilhassa yoğunluğun yaşandığı başta;( Yenibosna-B.evler,-Esenler-Güngören ve Avcılar vs. ) olduğu gibi, (Bursa- Çınarcık- İnegöl, İzmit-Gebze, Çanakkale vs. ) ve Türkiye dışında da Ahıskalıların yaşadığı başta Azerbaycan olmak üzere, ihtiyaç sahibi Ahıskalılara hayırsever vatandaşlarımızın bağışladığı kurbanlar, Vakıf Başkanımızın bir zatihi kendisi veya Temsilcilerimizin nezaretinde dini vecibelere uygun bir şekilde Kurban kesimi gerçekleştirildi. Üç gün boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Bu hizmetlerde büyük katkıda bulunan başta yurtdışı menşeli İSLAMİC RELİEF ,WEFA ve HASENE gibi yardım kuruluşlarına,ayrıca İstanbuldaki IHH Vakfının (hazırlamış olduğu kurban hisselerini’de )aynı şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Almanya menşeli Hassene Derneğiyle müşterek organizasyonumuz neticesinde Ukranya ve Rusyada yaşıyan Ahıska Turk aılerıne ulaştırıldı. kesilen kurbanlar İstanbul- Yenibosna – Bahçelievler İlçelerinde,gerekse Güngören ve Esenler’de Temsilcilerimizin gözetiminde üyelerimiz tarafından parçalanıp, hisselere ayırarak ihtiyaç sahiplerine yerinde dağıltıldı..

Kurban Bayramında yurt içinde ve yurt dışında Toplam 712 aileye Kurban hissesi ulaştırdık. Bu vesile ile Vakfımız adına, Ahıskalılar Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet OĞUZ; dağıtımlarla ilgili şu şekilde açıklamada bulundu; “Bayramlar diğer günlere göre daha fazla birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği, insanların bir birine daha hoş görülü ve candan yaklaştığı imkânların bir kısmını paylaştığı günlerdir.

Bilhassa Kurban Bayramında Kurban hisselerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, onların sevinmesine vesile olan mübarek bir gündür. Etler fakirlere ulaştırılarak, Kurban sahiplerinde hayır ve hasenatları Cenab – ı Hak katında makbul oluyor. Bu vesile ile asıl sevinenler Kurban sahipleri yani veren eller oluyor.

Rabbim cümle hayırsever vatandaşlarımıza hasetten Almanyada yaşayan Posoflu akrabalarımızdan Faik ERGEZEN başta olmak üzere, İSLAMİC Relief ,’WEFA, HASENE ve , İHH Vakfı gibi hayır kurumlarına milletimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunuyor. Rabbim herkesin ibadetini kabul buyursun” diyerek sözlerini bitirdi.

AHISKALIALR VAKFIı

Mehmet OĞUZ